Пентагон назвав дві головні загрози з боку Кремля

Пентагон назвав дві головні загрози з боку Кремля

Укрінформ
Новим пріоритетом оновленої військової стратегії Європейського командування збройних сил США (EUCOM) стало стримування російської агресії.

Про це йдеться на сайті EUCOM.

"Наша команда виконала видатну роботу з балансування між реваншистською Росією, масовою міграцією з інших регіонів і транзитом через Європу іноземних терористів, зберігаючи наші зобов'язання перед нашими союзниками і партнерами по НАТО", - наголосив генерал Філіп Брідлав, командувач EUCOM.

За його словами, оновлена стратегія США стане компасом для європейського командування США з метою узгодження організаційних зусиль і виконання місій.

У документі перераховуються шість основних пріоритетів на найближчі три-п'ять років. Cеред головних викликів названі міграція, фінансова криза, кібератаки, терористи та інфекційні захворювання. Проте головною причиною стурбованості стала Росія та стримування її агресії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер отримав від Конгресу США інструкції розпочати розслідування щодо російського впливу на європейські політичні рухи за останні 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-