Діаспора - Лаврову: Суверенітет України є національним інтересом Канади

Діаспора - Лаврову: Суверенітет України є національним інтересом Канади

Укрінформ
Захист України від агресії Росії є одним зі стратегічних інтересів Канади.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

«Інтереси Канади як держави та української громади в країні стосовно ставлення до Росії співпадають. Ми вважаємо, і офіційна Оттава із цим згодна, що відстоювання суверенітету України є національним інтересом Канади», - сказав Грод.

На його переконання, за відсутності реакції на агресію в Україні, Росія могла спробувати вдертися і до Канади. «Якщо Канада сидітиме тихо, коли Росія порушує міжнародне право, виникне ризик вторгнення РФ до північних канадських територій. Канадський уряд добре розуміє, що, не зупинивши Росію в Україні, матиме проблеми з нею в Арктиці», - наголосив лідер канадських українців.

За його словами, керівництво країни щиро підтримує позицію української громади та не має наміру змінювати свої погляди. «На підставі моїх зустрічей з лідерами нового уряду, можу запевнити, що вони відстоюватимуть українські інтереси відносно російської агресії. Лавров може говорити будь-що, але ставлення Канади до санкцій проти Росії за її незаконні дії в Україні та загальна підтримка України та її територіальної цілісності включно з Кримом не зміниться», - зазначив Грод.

Він підкреслив, що заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова свідчать про його страх перед української громадою Канади. «Це показує, що Росія та Путін побоюються української громади в Канаді. Приємно, що Росія надає такого великого значення українській громаді, постійно згадуючи про неї та забороняючи нам в’їзд», - резюмував Грод.

Нагадаємо, під час прес-конференції міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що у своїй політиці Канада керується не прагматичними інтересами, а вимогами «знавіснілої української діаспори», і цим завдає собі значної шкоди.

Додамо, що Росія ще два роки назад заборонила в’їзд на свою територію 13 канадцям, серед яких і лідер української громади Павло Грод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-