Міністри Євросоюзу рекомендували обмежити Шенген на два роки

Міністри Євросоюзу рекомендували обмежити Шенген на два роки

Укрінформ
Після наради глав МВС країн Євросоюзу Єврокомісії рекомендували підготувати законодавчу базу для обмеження дії Шенгенської угоди на два роки.

Раніше дію Шенгену вже обмежили кілька країн ЄС, нагадує РБК.

«Країни-члени Євросоюзу пропонують Єврокомісії підготувати законодавчу і практичну основу для продовження тимчасових заходів з додаткового прикордонного контролю відповідно до статті 26 Шенгенської угоди», – заявив міністр Нідерландів у справах міграції Клаас Дийкхоф, передає ВВС.

«Якщо прикордонний контроль буде зберігатися протягом двох років, навряд чи коли-небудь його знову скасують», – цитує The Times неназваного представника Євросоюзу.

Про свою підтримку заходів ЄС щодо посилення контролю на кордонах вже заявила глава британського МВС Тереза Мей.

Перед початком зустрічі міністрів глава МВС Австрії Йоханна Микль-Ляйтнер заявила, що з Шенгенської зони можуть виключити Грецію як країну, якої не вдається боротися з потоком нелегальної міграції.

Раніше відразу кілька країн ЄС (Австрія, Німеччина, Данія, Швеція і Франція), а також Норвегія, яка не є членом ЄС, але входить в Шенгенську зону, оголосили про посилення прикордонного контролю. За чинним законодавством, обмеження Шенгену повинні бути зняті через півроку після їх введення. Однак тепер вони можуть отримати дозвіл ЄС продовжити дію пограничничного контролю до 2018 року.

Відповідно до статті 26 Шенгенської конвенції, держави можуть посилювати прикордонний контроль і обмежувати дію Шенгенської угоди протягом двох років з «виняткових обставин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-