Єврокомісію попросили продовжити прикордонний контроль всередині Шенгену

Єврокомісію попросили продовжити прикордонний контроль всередині Шенгену

Укрінформ
Країни Євросоюзу попросили Єврокомісію підготувати правову основу для продовження прикордонного контролю всередині Шенгенської зони.

Про це заявив статс-секретар міністерства безпеки і правосуддя Нідерландів Клаас Дейкхофф, пише Німецька хвиля.

Після зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС, що відбулася в Амстердамі, Клаас Дейкхофф повідомив, що звернення країн ЄС пов'язане з безперервним потоком біженців, які прагнуть до Європи.

Згідно з чинним правилом, країни Шенгенської зони можуть ввести контроль на своїх кордонах максимум на шість місяців. Проте стаття 26 Шенгенської угоди передбачає в надзвичайних випадках продовження перевірок на такий термін, при якому їх загальна тривалість буде досягати найбільше два роки. Це допустимо, якщо "не припиняються серйозні недоліки контролю зовнішніх кордонів", які загрожують всій Шенгенській зон. При цьому Єврокомісія повинна надати звіт, де підтверджується, що забезпечення безпеки на зовнішніх кордонах не спрацьовує.

Нагадаємо: через великий потік біженців ряд країн Шенгенської зони, в тому числі Німеччина, ввели тимчасовий прикордонний контроль, термін якого закінчується в середині травня. Нещодавно стало відомо що Австрія, Бельгія, Швеція і Данія виступають за продовження перевірок на кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-