В Австралії обрали «Людину року 2016»

В Австралії обрали «Людину року 2016»

Укрінформ
Генерал-лейтенант Девід Моррісон, який минулого року звільнився з лав австралійської армії, був обраний «Людиною року 2016. Австралія» за відданість ідеям забезпечення гендерної рівності.

Про це повідомляє інформагентство News Corp Australia.

«З причин, які не залежать від освіти, професійної кваліфікації або готовності чи бажання бути частиною нашого суспільства, багато австралійців позбавлені можливості реалізувати свій потенціал. Це відбувається через їхню стать, Бога, у якого вони вірять, расової спадщини, неповної працездатності, сексуальної орієнтації... Ми, як нація, повинні дати їм шанс реалізувати свій потенціал. Це те різноманіття, за яке я так пристрасно борюся, і тому з честю сприймаю обрання людиною 2016 року в Австралії», - сказав генерал Моррісон під час нагородження.

Генерал Моррісон наголосив, що у своїй діяльності впродовж року він зосередитися на чотирьох напрямках: подолання побутового насильства, дискримінації, гендерного розриву в оплаті праці і русі за перетворення Австралії на республіку.

«Час принаймні звернути свою увагу на питання свободи і рівності (Австралії - ред.) серед інших держав світу», - наголосив він.

Генерал Моррісон став відомим в Австралії у 2013 р., коли закликав десятки чоловіків військовослужбовців покинути армію за їх сексуальні домагання до жінок-військовослужбовців. Сьогодні він є Главою ради різноманіття Австралії.

Окрім Моррісона нагороду «Людина року 2016. Австралія» в номінації «Старше покоління» отримав професор Гордіан Фулд, начальник відділення невідкладної допомоги госпіталю Сент-Вінсент в Сіднеї, за найдовшу - майже 30-річну - працю у непередбачуваних обставинах.

У номінації «Молодь» перемогли два товариші - Нік Maкейсі та Лукас Патчетт - які створили у своєму страму фургоні безкоштовну пересувну пральню Orange Sky Laundry, щоб допомогти безхатченкам. Зараз вони мають намір збільшити свій проекти до 5 машин і залучити 270 добровольців. Хлопці стали відомими у 2014 році, коли надали свою пральню для потреб постраждалих від пожеж, спричинених циклоном Вікторія.

Перемогу у номінації «Місцевий герой» отримала молода викладач із Сіднея Кетрін Кінан – співзасновник і виконавчий директор фонду «Sydney Story Factory», яка відмовилася від кар’єри задля того, щоб допомагати молоді викладати свої почуття на папері для кращого самоствердження і розуміння того, ким вони є і ким хочуть стати.

Нагадаємо: звання «Австралієць року» присуджується громадянам Австралії на День Австралії 26 січня за внесок у суспільне життя. Започатковано традицію у 1960 році, щоб надати святкуванню Дня Австралії загальнонаціонального характеру. Участь у кожній номінації беруть представники від усіх штатів, які працюють на неприбутковій основі у громадській сфері.

Нині це одна з найпопулярніших ініціатив уряду, переможці якої отримують значну спонсорську підтримку від приватних компаній та Commonwealth Bank of Australia на реалізацію своїх проектів.

Фото: alluremedia.com.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-