Пропутінського піаніста Мацуєва «тепло» зустріли у Сан-Франциско

Пропутінського піаніста Мацуєва «тепло» зустріли у Сан-Франциско

Фото
Укрінформ
Десятки людей вийшли до театру Herbst Theatre у Сан-Франциско, щоб висловити протест відомому російському піаністу Денису Мацуєву, який відкрито підтримав агресію Путіна та анексію РФ українського Криму.

Про це повідомив Укрінформу в понеділок один із організаторів акції, секретар Українсько-Американської координаційної ради (UACC) у штаті Каліфорнія Микита Сафроненко.

"Кілька десятків людей зібралися під театром War Memorial Hall - Herbst Theatre, де проходив концерт музиканта. Протестуючі розгорнули українські прапори, плакати проти політики Путіна й плакати, що соромлять Дениса Мацуєва", - зазначив представник UACC.

За його словами, люди скандували антивоєнні гасла та закликали бойкотувати всі виступи "культурного посланника Путіна" за кордоном.

На фотографіях з акції протесту, які надали організатори акції, видно, що активісти тримали плакати із написами "Мацуєв підтримує війну, а ви?", "Ганьба!", "У путінській війні загинуло 8 тисяч", "Мацуєв – про-путінська маріонетка", "Ганьба Мацуєву! Свобода Україні!" та інші.

При цьому, як зазначив Микита Сафроненко, публіка, що прибула на концерт, не стидалася вигукувати лайливі слова російською мовою на адресу протестувальників біля театру.

"Втім, були й такі, хто не знав про політичні уподобання піаніста, через що дехто з них приєднався до протестуючих, а також вдався до дискусії з "інтелігентами російського мату", - зауважив представник UACC.

Як повідомляв Укрінформ, народний артист Росії музикант Денис Мацуєв був одним із списку діячів культури РФ, які відкрито підтримали дії президента Володимира Путіна в Криму та Україні. Ще в березні 2014 року, коли події навколо Криму перебували у "гарячій фазі", музикант Мацуєв планував виступити в українській Національній опері в Києві.

Втім, його концерт був скасований через політичну позицію артиста, який виступив на підтримку агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-