ПАРЄ підтвердила, що делегацію РФ не чекають у Стразбурзі до осені

ПАРЄ підтвердила, що делегацію РФ не чекають у Стразбурзі до осені

Укрінформ
Бюро ПАРЄ підтримало позицію президента Асамблеї Анн Брассер щодо позбавлення права російської делегації брати участь у роботі установи до обрання її нового складу Держдуми РФ, що мають відбутися восени.

Про це вона заявила під час останньої на своїй посаді прес-конференції у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрнформу.

«Вона (РФ) не зможе сформувати свою делегацію упродовж року, крім як лише після нових виборів (до Держдуми)», - заявила Анн Брассер.

Крім того, президент ПАРЄ зазначила, що заяви російського представника в ПАРЄ Косачова не мають юридичного підгрунття. «Косачов вважає, що моя реакція була емоційною і через те, що я жінка. Але ж йдеться не про емоції, а про правила. Юридично, сесія починається у січні і триває до кінця року, а подавати склад офіційної делегації потрібно лише до початку сесії. Бюро ПАРЄ погодилося з такою думкою», - сказала вона, коментуючи на прохання журналістів заяву росіянина.

 За словами Анн Брассер, жодне з юридичних обгрунтувань її офіційного листа, адресованого Москві, не викликало заперечень в Бюро ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-