Декларація мітингу в Кишиневі: дострокові вибори під моніторингом ООН

Декларація мітингу в Кишиневі: дострокові вибори під моніторингом ООН

Укрінформ
Учасники багатотисячного мітингу в Кишиневі одностайно ухвалили декларацію, головна вимога якої - відставка влади і проведення дострокових парламентських виборів під моніторингом ООН та інших міжнародних організацій.

Про це з площі Великих Національних зборів у Кишиневі повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Єдиним порятунком для Республіки Молдова як держави можуть бути тільки відставка у повному складі всього діючого політичного класу країни і проведення демократичних парламентських виборів під моніторингом ООН та інших міжнародних організацій", - йдеться у декларації.

Протестувальники закликають міжнародних партнерів Молдови підтримати вимоги громадян про дострокові парламентські вибори і не підтримувати встановлений в країні олігархічний режим.

Нагадаємо, сьогодні у Кишиневі проходить багатотисячна акція протесту, організована Громадською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів та «Нашою партією». Маніфестанти вимагають відставки уряду і оголошення дострокових парламентських виборів.

Точні дані про кількість учасників поки не оприлюднено. За заявами організаторів, учасників мітингу налічується близько ста тисяч.

Антиурядові акції протесту розпочалися у Кишиневі 20 січня після затвердження у парламенті нового молдавського уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-