Штайнмайєр хоче участі ісламістів у перемовинах щодо Сирії

Штайнмайєр хоче участі ісламістів у перемовинах щодо Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає корисною участь у переговорах з врегулювання конфлікту в Сирії представників ісламістських угруповань.

Про це він заявив у недільному інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Боюся, ми вже давно пройшли той момент, коли ми могли дійсно вибирати собі співрозмовників та учасників переговорів", - заявив Штайнмайєр, додавши при цьому, що після п’яти років кривавої війни в країні вже не залишилося "політично помірних кіл".

Глава німецького МЗС сьогодні переконаний, що у мирному діалозі мають бути задіяні усі сторони, що "представляють частини сирійського суспільства і мають реальну владу та поважають основи Віденського процесу".

Він відкинув присутність за переговорним столом терористів і релігійних екстремістів, проте назвав можливою участь, зокрема, таких угруповань як "Ахрар аш-Шам" і "Джейш аль-Іслам".

Росія, навпаки, виступає проти участі цих угруповань у женевських переговорах, які повинні були розпочатися у понеділок. Відмінність у підходах заважають початку переговорного процесу. Наразі дипломати намагаються знайти консенсус, щоб переговори могли розпочатися протягом тижня.

фото: Replyua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-