Румунські активісти закликають «не лити воду на московський млин»

Румунські активісти закликають «не лити воду на московський млин»

Укрінформ
Національна коаліція з модернізації Румунії закликає громадянське суспільство Молдови відмовитися від підтримки політичних партій і не «лити воду на московський млин», сприяючи дестабілізації.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві організації у зв'язку з масовими акціями протесту в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми закликаємо громадянське суспільство Молдови не «лити воду на млин Москви», відмовитися від підтримки політичних партій і надати підтримку громадянам країни, стати сполучною ланкою між громадянами і владою», - йдеться в заяві.

Підкреслюється також, що прірву, яка утворилася між пересічними громадянами та представниками державних інститутів, вимагає негайного втручання неурядових організацій для подолання цього небезпечного для держави явища.

Нагадаємо, кілька днів поспіль у Кишиневі не припиняються антиурядові акції протесту, учасники яких вимагають скасувати підсумки голосування за затвердження нового молдавського уряду і оголосити дострокові парламентські вибори.

На неділю, 24 січня, на центральній площі молдавської столиці заплановані Великі Національні збори, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і проросійської «Нашою партією». Очікується, що в них візьмуть участь кілька десятків тисяч осіб.

На стороні протестувальників виступили і деякі неурядові організації, які також вимагають оголошення в країні дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-