Снігова буря в США: 10 загиблих, майже тисяча ДТП

Снігова буря в США: 10 загиблих, майже тисяча ДТП

Укрінформ
У штаті Вірджинія США снігова буря у п'ятницю стала причиною 841 аварії на дорогах всього за чотири години після початку погодної аномалії.

Про це повідомили в поліції департаменту штату, пише ТАСС.

«Понад 600 автомобілів отримали пошкодження в результаті численних аварій. Сніговий буран, що отримав ім'я "Джонас", призвів також до ДТП і багатокілометрових пробок на дорогах в штатах Арканзас, Кентуккі, Північна Кароліна і Теннессі. В аваріях загинули 10 осіб», - наголошується в повідомленні.

Як зазначаються американські метеорологи, з 01:00 за місцевим часом (08:00 за Києвом) і до 13:00 (20:00 за Києвом) буря досягне своєї кульмінації в районі столиці країни та її передмість - "швидкість вітру перевищить 80 км/год, а снігопад посилиться".

За прогнозами метеослужби США, випасти протягом вихідних у Вашингтоні в деяких місцях може до 1 м опадів, у середньому - 45 см. Влада міста вже поспішила повідомити про припинення роботи транспорту - автобусів і метрополітену - з вечора п'ятниці до ранку понеділка.

Погодна аномалія зачепила практично все Східне узбережжя - крім Вашингтона надзвичайний стан у зв'язку з негодою ввели вже губернатори штатів Вірджинія, Джорджія, Західна Вірджинія, Кентуккі, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Північна Кароліна, Теннессі, Меріленд і Пенсільванія.

Понад 130 тис. осіб в регіоні залишаються без електроенергії, скасовані понад 7,6 тис. авіарейсів в період з п'ятниці по неділю. Повітряне сполучення практично повністю перерване з містами Філадельфія, Вашингтон і Нью-Йорк. За прогнозами Національної метеорологічної служби США, збитки від снігопаду можу становити $1 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-