ЄС не зможе домовитися про квотний принцип розподілу біженців – віце-канцлер

ЄС не зможе домовитися про квотний принцип розподілу біженців – віце-канцлер

Укрінформ
Європейському Союзу не вдасться досягти єдиного підходу до квотного розподілу біженців, але все ж треба приймати певну кількість біженців щороку.

Таку думку під час виступу на Світовому економічному форумі висловив лідер Соціал-демократичної партії Німеччини, віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель.

«Я не думаю, що ми дійдемо до європейського вирішення та зможемо розподілити біженців, які прибувають на грецькі острови або до Італії, серед усіх країн-членів. Я не бачу бажання зробити це серед більшості країн», - сказав Габріель.

За його словами, найбільший спротив цій ініціативі чинять східноєвропейські держави та Франція, які вбачають у напливі біженців загрозу зростання внутрішніх націоналістичних рухів.

На його переконання, задля вирішення кризи біженців, ЄС потрібно вкладати значно більше фінансових ресурсів у табори біженців у суміжних із Сирією країнах; ретельніше захищати європейські кордони, співпрацюючи із Туреччиною; та все ж домовитися із охочими країнами про розподіл біженців. «Ми не знайдемо багато партнерів, охочих прийняти біженців, але інвестувати у сусідні із Сирією держави та захистити кордони Європи країни-члени будуть згодні. Все ж нам треба також приймати певну кількість біженців щороку», - зазначив віце-канцлер ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-