У Вашингтоні розпочався історичний сніговий шторм

У Вашингтоні розпочався історичний сніговий шторм

Укрінформ
У Вашингтоні у другій половині п'ятниці розпочався снігопад. За прогнозами синоптиків, він обіцяє перерости в потужний шторм, рекордний за кількістю опадів у цьому регіоні, і становитиме загрозу для життя містян.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Ми розглядаємо це як масштабний циклон. Йдеться про питання життя та смерті", - попередила в п'ятницю зранку мер Вашингтона Мюріел Боузер.

Через насування снігового циклону, в столиці США та навколишніх містах не відкрилися школи, а державні установи та офіси припинили роботу опівдні.

Метеорологи прогнозують безперервний сніговий шторм до кінця вихідних, під час якого очікується до 80 см снігу. Ситуацію ускладнюватиме поривчастий вітер, який місцями може сягати 100 км/год.

Снігова стихія загрожує не тільки столичному регіону – вона охопила більшу частину атлантичного узбережжя США. В аеропортах вже скасовано понад 6 тис. рейсів, у тому числі на вихідних. У п'ятницю місцеві служби повідомили про відключення електроенергії для понад 31 тис. користувачів у штаті Північна Кароліна та Вірджинія. Влада попереджає про подальші можливі відключення.

Місцевим жителям розіслані рекомендації запастися їжею на три дні, бутильованою питною водою, ліхтарями та портативними радіоприймачами для стеження за повідомленнями.

Крім того, жителям не рекомендується лишати свої приміщення без потреби та здійснювати тривалі поїздки на автомобілі через загрозу опинитися в сніговій пастці.

Фото: Washington City Paper

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-