США відреагували на заяву британського суду щодо причетності Путіна до вбивства Литвиненка

США відреагували на заяву британського суду щодо причетності Путіна до вбивства Литвиненка

Укрінформ
У Вашингтоні глибоко занепокоєні висновками британського слідства щодо вбивства Олександра Литвиненка, яке припустило, що це могло відбутися за наказом нинішнього президента Росії Володимира Путіна.

Це зазначив у четвер заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко занепокоєні висновками розслідування британської влади про смерть Олександра Литвиненка. Його вбивство – це жахливий злочин і, як ми говорили раніше, ми вважаємо, що винні мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він визнав, що повідомленні, поширеному британськими ЗМІ, прозвучали "дуже серйозні звинувачення". Водночас представник Держдепу утримався від коментарів, зауваживши лише на необхідності британської сторони завершити розслідування по цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Лондонський суд визнав президента Росії Володимира Путіна "ймовірно" причетним до загибелі Олександра Литвиненка. Зокрема, публічне дізнання дійшло висновку, що існує велика ймовірність того, що екс-співробітника ФСБ отруїли за особистим наказом нинішнього російського президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-