Вбивство Литвиненка, імовірно, схвалив голова ФСБ – розслідування Британії

Вбивство Литвиненка, імовірно, схвалив голова ФСБ – розслідування Британії

Укрінформ
Вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка було, імовірно, схвалене президентом РФ Володимиром Путіним і головою ФСБ Патрушевим.

Про це пише у своєму Twitter журналіст Guardian Люк Хардінг, який висвітлює доповідь судді Високого суду Лондона Роберта Оуена за результатами публічного дізнання.

"Безпосередніми виконавцями вбивства, оголошує суддя сер Роберт Оуен, були Дмитро Ковтун і Андрій Луговий, які "діяли за вказівкою третіх осіб", - повідомляє Хардінг.

Вбивство Литвиненка було "операцією ФСБ, яка, імовірно, була схвалена головою ФСБ [Миколою] Патрушевим, а також президентом Путіним", - цитує Хардінг доповідь Оуена.

Метою публічного дізнання, проведеного Високим судом Лондона, було встановлення можливої причетності до вбивства Литвиненка російської влади.

Колишній співробітник ФСБ Олександр Литвиненко, який співпрацював з британськими спецслужбами, помер 23 листопада 2006 року. Як встановила експертиза, він помер від отруєння полонієм. Британські правоохоронні органи, які розслідували загибель Литвиненка, дійшли висновку, що отрута в його організм потрапила під час зустрічі з Дмитром Ковтуном та Андрієм Луговим 1 листопада. Ковтун і Луговий обвинувачення в причетності до смерті Литвиненка заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-