Міжнародна коаліція закликала РФ воювати з ІДІЛ

Міжнародна коаліція закликала РФ воювати з ІДІЛ

Укрінформ
Міністри оборони семи країн-учасниць коаліції у Парижі домовилися знищити «центри сили» ІДІЛ у Рацці та Мосулі.

Також вони вчергове закликали Москву воювати саме проти бойовиків-терористів, а не проти поміркованої опозиції.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів Франції, США, Австралії, Великої Британії, Німеччини, Італії та Нідерландів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Настав час збільшити наші колективні зусилля із боротьби з «ІД». Головними завданнями коаліції є знищення центрів сили ІДІЛ у Рацці та Мосулі, боротьба проти її осередків в усьому світі та захист населення. Ми закликаємо Москву приєднатися до нас на цьому шляху», - заявили міністри оборони Франції та США Жан-Ів Ле Дріан й Ештон Картер.

На додаток, обидва міністри вчергове закликали Росію «зосередити свої повітряні удари на позиціях ІДІЛ» і «припинити атаки на опозиційні сили» у Сирії. На думку Ештона Картера, «росіяни обрали неправильну стратегію в Сирії» і доки вона зміниться «не існує достатньо точок дотику для співпраці».

Міністри семи країн коаліції також висловили сподівання на успіх мирних політичних переговорів по Сирії, що мають розпочатися 25 січня у Женеві, а також щодо запровадження «координації гуманітарної допомоги».

США також закликали провести 11 лютого у Брюсселі засідання міністрів оборони 26 країн міжнародної коаліції проти ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-