Тероризм можна перемогти лише спільними зусиллями всього світу - Трюдо

Тероризм можна перемогти лише спільними зусиллями всього світу - Трюдо

Укрінформ
Побороти тероризм у світовому масштабі та припинити війну у Сирії можливо лише спільними діями усієї міжнародної спільноти.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку під час виступу на Світовому економічному форумі висловив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Канада розуміє, що війна у Сирії та боротьба з тероризмом потребує глобальної узгодженої відповіді», - сказав Трюдо.

За його словами, Канада має зробити свій важливий внесок у вирішення конфлікту з гуманітарного та військового боку, а також допомогти біженцям, втім вважає за доцільне припинити власну участь у бомбардуваннях.

«Ми залишаємося частиною військової коаліції проти ІДІЛ, водночас ми пообіцяли змінити авіанальоти на інший вид військової участі, вірогідно пов'язаний із тренування та подібними діями, спроможними допомогти місцевим силам вести безпосередню боротьбу із терористами», - зазначив прем’єр-міністр.

На його переконання, таким чином Канада зможе найкраще реалізувати свій потенціал, тож іншим країнам теж треба зосередитися на тому, що їм вдається найкраще.

«Канада та інші країни мають визначитися, що є їх конкурентними перевагами. Канада, наприклад, за останні 10 років отримала у Афганістані неймовірний досвід у тренуванні та наземній розвідці. Ми точно знаємо, яким чином допомогти місцевим підрозділам бути більш ефективними», - наголосив Трюдо.

Він додав, що конфлікт у Сирії неможливо вирішити за допомогою іноземних військ.

«Якщо є одна річ, якої ми навчилися із недавньої історії, то це те, що остаточне вирішення таких конфліктів слід знаходити разом із місцевими мешканцями, які прагнуть звільнити свою країну від терористів», - підсумував прем’єр-міністр.

Як відомо, припинення участі канадської штурмової авіації у бойових вильотах сил коаліції по боротьбі з ІДІЛ було однією із основних передвиборчих обіцянок Джастіна Трюдо. Втім, поки канадські ВПС продовжують сповна виконувати свої завдання у Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-