Протистояння під парламентом Молдови: перші постраждалі

Протистояння під парламентом Молдови: перші постраждалі

Укрінформ
За попередніми даними, в результаті масових антиурядових акцій протесту, травми різного ступеня тяжкості отримали семеро поліцейських і троє учасників маніфестацій.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, серед постраждалих – лідер Ліберальної партії Молдови Міхай Гімпу і один з керівників Громадянської платформи «Гідність і правда» Кирило Моцпан. Обидва вони отримали травми голови.

Нагадаємо: в Кишиневі після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіпа почалися масові акції протесту. Частина мітингувальників увійшла до будівлі парламенту Молдови, силою відібрала щити у кількох поліцейських і вивела під оплески правоохоронців з будівлі.

Мітингувальники скандували «Ми народ!», «Зараз або ніколи!» вимагаючи дострокових парламентських виборів і закликаючи поліцейських перейти на їхній бік.

Перед будівлею законодавчого органу протестувальники запалили вогнища.

Як повідомили організатори протестів - представники Громадянської платформи «Гідність і правда», Партії соціалістів і «Нашої партії», мітингувальники залишили будівлю парламенту, однак протести тривають. Будівлю законодавчого органу наразі оточили посиленими кордонами поліції.

У зв'язку з протестами, відкладена процедура прийняття присяги новим урядом Молдови під керівництвом Павла Філіпа. Дата і час прийняття присяги будуть оголошені додатково у четвер, 21 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-