Байден закликав світових лідерів у Давосі розвивати середній клас

Байден закликав світових лідерів у Давосі розвивати середній клас

Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден закликав світових лідерів на Всесвітньому форумі в Давосі розвивати середній клас, який здатен не тільки посилити економічне зростання, але й зміцнити національну безпеку.

Про це він зазначив під час виступу на формі у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Процвітаючий і зростаючий середній клас залишається головною причиною економічної й політичної стабільності", - заявив Байден.

Він підкреслив, що це потрібно розуміти не тільки з точки зору прибутку людей, але також в плані розвитку можливостей. Американський лідер звернув увагу на взаємозв'язок між успіхом середнього класу з благополуччям всіх верств населення.

"Коли середній клас почувається добре, багатим стає дуже добре, а бідні отримують сходинки нагору," - сказав він.

У цьому зв'язку, Байден назвав важливим забезпечення доступної освіти на всіх рівнях, по всьому світу – починаючи від шкіл, завершуючи отриманням спеціальної та вищої освіти. Це, за його словами, поліпшить можливості для розвитку середнього класу.

Крім того, віце-президент США наголосив на необхідності для компаній вкладати більше інвестицій у розвиток бізнесу, а також навчання та підвищення професійності своїх співробітників.

Він також виступив за створення справедливої системи податків, де кожен має платити в залежності від рівня прибутку.

Паралельно віце-президент США підкреслив, що розвинутий середній клас є запорукою національної безпеки в кожній країні. За його словами, чим більше людей поділяють переваги гідного життя, тим меншою стає загроза впливу на них хибних ідеологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-