У Парижі обирають стратегію війни з ІДІЛ. Росію не запросили

У Парижі обирають стратегію війни з ІДІЛ. Росію не запросили

Укрінформ
У Парижі розпочалася зустріч міністрів оборони семи країн міжнародної коаліції з боротьби  проти ІДІЛ, у ході якої обговорять військову стратегію війни проти бойовиків у Сирії та Іраку.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, Росію на зустріч не запрошували.

«Міністри оборони семи країн-учасниць міжнародної коаліції по боротьбі з угрупованням «Ісламська держава» розпочали опівдні (за Києвом) зустріч у Парижі, щоб обговорити військову стратегію і прискорити темпи її реалізації», - повідомили в прес-службі міністерства оборони Франції.

За словами співрозмовника агентства, на зустрічі присутні представники Австралії, Італії, Німеччини, Нідерландів, Великої Британії та США. 

За словами міністра оборони Франції Жана-Іва Ле Дріана, міністри планують у Парижі обговорити, яким чином збільшити спільні зусилля в Іраку і Сирії. Зокрема, йдеться не лише про нарощування кількості та точності повітряних атак, а й збільшення кількості інструкторів для підготовки сил поміркованої сирійської опозиції та урядових іракських сил. Серед іншого міністри обговорюють питання тренування місцевої поліції, щоб забезпечити безпеку звільнених територій.

Наразі в Іраку присутні лише інструктори зі США, Франції та Австралії, які навчають більше 15 тис. іракських солдатів знешкоджувати саморобні вибухові пристрої. Крім того, восени США відправили в Сирію 100 спецназівців, які координують дії  місцевих збройний угруповань, що воюють проти ІДІЛ.

Нагадаємо, за даними Пентагону, завдяки координації спільних дій коаліції, урядових іракських та сил сирійської опозиції, інтенсифікації повітряних ударів, ІДІЛ втратила до 22 тис. кв. км або 40% контрольованих нею в Іраку та близько 2 тис. кв. км або 10% - в Сирії. Станом на 13 січня ВПС США завдали 9627 повітряних ударів по позиціях бойовиків та їхній інфраструктурі, особливо нафтодобувних об‘єктах. Така тактика дозволила скоротити видобуток нафти ІДІЛ майже на 30% та зменшити фінансові надходження бойовиків від контрабанди енергоресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-