"Роскосмос" відклав ракету нового покоління на потім

Укрінформ
"Роскосмос" оголосив про припинення розробки ракети-носія нового покоління.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

У відомстві це пояснюють скороченням бюджету космічної програми і збільшення вартості названих проектів.

"Проект ракетного комплексу с першою ступінню, яка повертається на землю, виведений за рамки десятирічної програми розвитку космічної галузі країни. За словами голови «Роскосмосу» Ігоря Комарова, падіння рубля призвело до скорочення витрат на розвиток більш ніж на чверть. У свою чергу змінилися і перспективні плани – тепер у найближчому до 2025 року майбутньому про створення багаторазової першої ступені мова не йде. Вже запущені роботи було виведено за рамки фінансування і згадуються лише у проектах. Фахівці не беруться з упевненістю говорити про те, чи знадобиться така система в майбутньому. Комаров, однак, висловив упевненість, що до замороженої тепер ідеї обов'язково повернуться", - йдеться в повідомленні.

На Заході вона стала дуже популярна вже зараз завдяки успішним дослідам компанії SpaceX Ілона Маска з посадкою першого ступеня ракети Falcon 9. Між ідеєю російських розробників і вже реалізованим задумом американського інженера і бізнесмена є ряд відмінностей. Про конструкторські рішення Маска звучить досить багато позитивних відгуків. Нерідко зустрічаються і скептичні оцінки повторного використання ракет з багаторазовими ступенями.

В «Роскосмосі» також повідомили і про перенесення строків пілотованого польоту на Місяць з космодрому Східний до 2035 року. З-за фінансових труднощів вдвічі будуть скорочені і витрати на модернізацію російського Центру управління польотами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-