Австралія не готова до кібервійни – доповідь

Австралія не готова до кібервійни – доповідь

Укрінформ
Австралія належним чином не підготовлена до кібервійни і значно поступається у цій сфері Китаю та Сполученим Штатам.

Такий висновок зробили в австралійському Центрі кібербезпеки (Australian Centre for Cyber Security (ACCS)), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки останні 60 років Австралія покладалася на Сполучені Штати у питаннях безпеки, то готовність реагувати на виклики у кіберсфері виявилася обмеженою, навіть незважаючи на участь Австралії у розвідувальному союзі Five Eyes», - йдеться у доповіді.

Документ, підготовлений професором Грегом Остіні, закликає місцевий уряд до «швидких дій для посилення військової безпеки в інформаційну епоху», попереджаючи, що стан реагування Австралії на загрози, які виникають у кіберпросторі, оцінюється як «повільний і фрагментарний».

Ще одна доповідь Центру кібербезпеки також містить попередження, що Сили оборони Австралії (ADF) не вжили достатніх заходів для перевірки своєї здатності відвернути кібератаки проти систем озброєння.

У доповіді говориться, що на даному етапі Австралія не готова навіть до «війни середньої інтенсивності» у кіберпросторі.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл пообіцяв зробити інновації «наріжним каменем» діяльності свого уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-