Євросоюз заборонить цигарки з ментолом

Євросоюз заборонить цигарки з ментолом

Укрінформ
До 20 травня 2016 року усі країни ЄС мають імплементувати Директиви 2014/40/ЄС щодо тютюнових виробів, які передбачають заборону торгівлі цигарками з ментолом на території країн Євросоюзу.

Про це йдеться у повідомленні громадської організації «Український центр контролю над тютюном».

«Вимоги Директиви 2014/40/ЄС запрацюють у всіх країнах ЄС з 20 травня 2016 р.», - зазначається в повідомленні.

Крім того, уряд Великобританії підготував та затвердив зміни до законодавства, потрібні для  імплементації країною Директиви 2014/40/ЄС щодо тютюнових виробів. Вони передбачають ще більше посилення антитютюновго законодавства. Зокрема, з травня 2017 р. у цій країні буде заборонено продаж сигарет без стандартизованої упаковки з брендом, а також заборонено виставляти пачки на вітринах.

Як повідомляє «Український центр контролю над тютюном», подібні ініціативи передбачається втілити в життя і в Україні. Зокрема, ще у травні 2015 року був  зареєстрований законопроект № 2820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну», який відповідає європейській Директиві 2014/40/ЄС й Рамковій конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну.

Законопроект рекомендовано до першого читання профільним Комітетом ВРУ з питань охорони здоров'я. Він передбачає, зокрема, заборону ароматизованих сигарет, в тому числі з ментолом, зміну маркування пачок, заборону будь-яких маніпулятивних надписів на пачках сигарет про вміст смол, нікотину і т.п., врегулювання електронних сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-