Брюссель бачить загрозу для верховенства права в Польщі – Тіммерманс

Брюссель бачить загрозу для верховенства права в Польщі – Тіммерманс

Укрінформ
Єврокомісія Брюссель бачить загрозу для функціонування верховенства права в Польщі.

Про це під час дискусії в Європарламенті щодо стану демократії в РП заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Беручи до уваги ключову позицію Конституційного суду у польській системі права, ми сьогодні бачимо ризик підвищеної загрози для верховенства права (в Польщі – ред. ", - заявив він.

За словами Тіммерманса, Єврокомісія хоче вести з Польщею конструктивний діалог, який спиратиметься на факти, аби запобігти "небезпечному і системному порушенню верховенства права".

Він пояснив, що основною причиною початку попередньої оцінки стану верховенства права у Польщі є події навколо Конституційного суду і призначення окремих суддів.

Нагадаємо, що оцінка стану демократії, рішення щодо якої прийнято 13 січня на закритому засіданні Єврокомісії, відбуватиметься на підставі процедури рамкових засад із забезпечення верховенства права, ухвалених ЄК у березні 2014 року. За порушення європейських цінностей зазначена стаття передбачає навіть позбавлення права голосу країни-члена.

Ряд європейських політиків та інституцій останнім часом активно критикують Польщу за порушення демократичних стандартів, зокрема в контексті змін до законів про Конституційний суд і Нацраду з питань радіо і телебачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-