Штайнмайєр: Закриті кордони не вирішать проблему біженців

Штайнмайєр: Закриті кордони не вирішать проблему біженців

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр з великим скепсисом ставиться до ідеї закриття кордонів як дієвого заходу з припинення потоку біженців.

Таку думку він висловив у вівторок під час зустрічі з іноземними журналістами у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя порада, не сподіватися, що можна буде вирішити проблему біженців одним заходом. Миттєво ми не знайдемо рішення. І я гарантую вам, що при сильному тиску, який ми відчуваємо, закриття кордонів не вирішить проблему", - сказав міністр закордонних справ, коментуючи недавню заяву міністра транспорту ФРН Александра Добріндта, який не виключив можливості закриття кордонів слідом за рішенням Австрії про тимчасове зупинення дії шенгенської угоди.

Німецький дипломат взагалі вважає, що вирішення проблеми має бути комплексним. "Біженці наводнятимуть Європу доти, доки триватимуть конфлікти", - переконаний міністр, вважаючи, що європейці "можуть вирішити, мабуть, 10% проблеми, але 90% їх лежить у країнах Близького Сходу, охоплених війною".

Зокрема, він покладає певні сподівання на донорську конференцію з сирійської кризи, що має пройти в Лондоні 4 лютого; на залученість Йорданії у вирішенні проблеми з працевлаштування сирійських біженців і Європи - з відкриття ринку для продукції з регіону, а також на роль Туреччини, яка є "ключовою" у вирішенні питання. "Ми подивимося, що робить Туреччина, щоб захистити свої кордони краще", - сказав Штайнмайєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-