Обама пояснив нові санкції проти Ірану

Обама пояснив нові санкції проти Ірану

Укрінформ
Президент США Барак Обама вважає значним досягненням дипломатії підписання міжнародної ядерної угоди з Тегераном, яка позбавляє його можливості отримати ядерну зброю. Однак напруга між США та Іраном продовжує існувати через програму розробки Тегераном нових балістичних ракет.

Про це американський лідер заявив у суботу, пояснивши введення його адміністрацією нових санкцій проти Ірану на наступний день після зняття попередніх, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Іран не отримає до своїх рук ядерної бомби", - прокоментував Обама досягнення міжнародної домовленості з Тегераном по іранській ядерній програмі.

Тому, за його словами, регіон, США і світ будуть більш захищеними. "Ми домоглися історичного прогресу за допомогою дипломатії, не вдаючись до нової війни на Близькому Сході", - наголосив глава Білого дому.

Проте, напруженість у відносинах між США і Іраном продовжує мати місце, підкреслив американський лідер, нагадавши про оголошення в суботу Штатами нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, причетних до іранської програми балістичних ракет.

"Ми будемо й надалі рішуче застосовувати ці санкції",- наголосив у цьому зв'язку президент США, пообіцявши "не втрачати пильність" у цьому питанні".

Нагадаємо, Мінфін США у суботу наклав санкції на 11 осіб і компаній, пов'язаних з постачанням в Іран комплектуючих для нових балістичних ракет. При цьому, американська адміністрація підкреслила, що ця програма Тегерана "становить значну загрозу для регіональної та глобальної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-