Польща хоче постійної присутності військ НАТО

Польща хоче постійної присутності військ НАТО

Укрінформ
Метою Польщі є дислокація у країні військ НАТО на постійній основі, а також ефективна протиповітряна оборона

Про це в суботу на полігоні поблизу населеного пункту Сквєжина на заході Польщі під час прес-конференції після завершення польсько-американських військових навчань "Panther Assurance" заявив глава міністерства національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Звичайно, справжньою довгостроковою ціллю наших намірів є постійна дислокація на території Польщі сил НАТО, як і американських сил, а також ефективна протиповітряна оборона. Сподіваємося, що це може бути система “Петріот”,- заявив Мацеревич.

Він додав, що Варшава розраховує на ефективні переговори з цього приводу з американською стороною.

Мацеревич наголосив, що Польща має намір витратити упродовж наступних років 130 млрд злотих (понад 32 млрд дол.) на змінення польської армії, що дуже важливо з огляду на “геополітичну ситуацію, в якій  опинилася Польща” й “агресивну політику Росії”.

“Не шкодуватимемо коштів на хороше озброєння і збільшення потенціалу нашої армії”,- підкреслив глава міноборони РП.

Він висловив сподівання, що під час варшавського саміту НАТО, який відбудеться у липні цього року, буде остаточно прийнято рішення про зміцнення східного флангу Альянсу.

Нагадаємо, нещодавно Мацеревич наголосив на необхідності збільшення чисельності польської армії з приблизно 80 до 150 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-