СОТ розіслала країнам-членам скаргу України на російське ембарго

СОТ розіслала країнам-членам скаргу України на російське ембарго

Укрінформ
Серед країн - членів СОТ розповсюджено звернення-скаргу України щодо російського ембарго з 1 січня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Секретаріатом Світової організації торгівлі було поширено серед країн - членів СОТ заяву України від 6 січня 2016 р. про застосування Російською Федерацією незаконних та дискримінаційних обмежень у торгівлі, запроваджених з 1 січня 2016 р.", - йдеться в повідомленні.

Також в повідомленні зазначається, що обмежувальні заходи України щодо товарів з Росії будуть діяти, допоки не буде знято російське ембарго.

"З огляду на згадані дії РФ Україна вимушена застосовувати адекватні контрзаходи, допоки заходи Російської Федерації не будуть скасовані", - наголошується у заяві України до країн - членів СОТ.

Прес-служба наголошує, що коментуючи заяву України до країн - членів СОТ, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус зазначив, що Уряд продовжуватиме працювати на захист національних економічних інтересів та безпеки України та українського бізнесу від дій РФ, оскаржуючи їх в рамках СОТ зa підтримки наших торговельних партнерів, впроваджуючи альтернативні шляхи транзиту та працюючи з бізнесом над виходом на нові ринки.

Як відомо, згідно з ухваленими у відповідь на торговельні обмеження з боку РФ постановами Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1146 та №1147, щодо імпорту усіх товарів походженням з  РФ скасовано режим вільної торгівлі й застосовуються пільгові ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України, а також запроваджено заборону на ввезення низки товарів, що походять з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-