Проти церкви в США ввели санкції через одностатеві шлюби

Проти церкви в США ввели санкції через одностатеві шлюби

Укрінформ
Англіканська церква наклала трирічні санкції на Єпископальну церкву США після багаторічної дискусії щодо поглядів на права геїв та одностатеві шлюби. 

Про це повідомляє газета The New York Times

"Після 13 років суперечок щодо конфлікту поглядів на гомосексуальність, архієпископи Англіканської церкви проголосували за накладання трирічних санкцій на Єпископальну церкву - американську гілку церкви - за її рішення дозволити духовенству проводити одностатеві шлюби", - йдеться у повідомленні.

Санкції передбачають, що протягом наступних трьох років лідерам Єпископальної церкви не буде дозволено представляти англіканську церкву на зустрічах з іншими церквами, їх не зможуть обрати до внутрішніх комітетів, а також їх позбавлять можливості брати участь в ухваленні рішень щодо доктрини церкви.

Канадська церква, яка дозволила проведення одностатевих шлюбів окремим священикам, але не впровадила таку політику повністю, уникла санкцій.

Аналітики називають це найсерйознішим дисциплінарним покаранням Єпископальної церкви та інших церков з моменту початку конфлікту стосовно цього питання.

Фото: theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-