Австралія очолила світовий рейтинг з ядерної безпеки

Австралія очолила світовий рейтинг з ядерної безпеки

Укрінформ
Австралія посіла перше місце за даними глобального огляду Ініціативи з питань скорочення ядерної загрози (Nuclear Threat Initiative).

Про це повідомляє прес-служба МЗС Австралії. 

«Високий рейтинг Австралії демонструє нашу відданість виконанню міжнародних договорів і дотриманню стандартів ядерної безпеки, а також випливає з нашого використання низькозбагаченого урану для виробництва ядерної медицини», - йдеться у повідомленні.

За даними експертів, Австралія посіла перше місце за заходами проти крадіжки ядерних матеріалів і друге за захистом від диверсійних дій, в тому числі кібератак. Це втретє поспіль Австралія очолила даний рейтинг.

Країна докладає зусиль, щоб справа використання ядерного матеріалу була безпечною і надійною у всьому світі. І готова представити своє бачення під час Саміту з ядерної безпеки у США.

Крім того, Австралія заявила про посилення і підтримку взаємодії з ядерної безпеки з Міжнародним агентством з атомної енергії на глобальному рівні та шляхом створення Мережі гарантій атомної безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Ініціатива з питань скорочення ядерної загрози є неурядовою організацією, що працює над зменшенням глобальної загрози від ядерної, біологічної та хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-