Австралія не підвищуватиме рівень загрози через вибухи у Джакарті

Австралія не підвищуватиме рівень загрози через вибухи у Джакарті

Укрінформ
Безпекові структури Австралії проаналізували ситуацію і не вважають за доцільне підвищувати рівень терористичної загрози в країні, який вже й так достатньо високий.

Про це в у програмі Today Show та коментарі Sunrise Sydney заявила міністр закордонних справ і торгівлі країни Джулі Бішоп.

«Ми змінили наші рекомендації для тих, хто подорожує до Індонезії, відобразивши ситуацію з атаками. Ми закликаємо австралійців бути дуже обережними під час поїздок по Індонезії, включаючи Джакарту. Що стосується рівня загрози в Австралії, він вже є вищим, аніж був до недавнього часу. Ми постійно консультуємося з цього приводу із нашими експертами з питань безпеки… якщо вони порадять його змінити, то ми, звичайно, зробимо це», - заявила міністр.

Водночас Бішоп відзначила, що австралійський уряд тісно співпрацює з колегами по регіону, зважаючи на зростаючу загрозу тероризму.

«Ми працюємо з регіональними органами влади по всьому спектру питань: обмін розвідданими, досвідом, можливостями правоохоронних органів і т.д., щоб гарантувати, що Австралія і наш регіон були якомога безпечнішими», - заявила вона.

При цьому ресурс МЗС Австралії «Розумний мандрівник» попереджує, що австралійцям слід уникати районів Sarinah Mall та JL Thamrin в центральній Джакарті, і закликає подорожуючих виконувати вказівки місцевих органів влади.

Нагадаємо: вчора в центральному діловому районі Джакарти, приблизно за 50 метрів один від одного, пролунали 6 вибухів. Відповідальність за серію ранкових атак у столиці Індонезії взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-