Смертельна лавина: українець загинув у Французьких Альпах на очах у сина

Смертельна лавина: українець загинув у Французьких Альпах на очах у сина

Укрінформ
Українець, якого разом із групою французьких студентів напередодні накрила снігова лавина на одному зі схилів Альп, загинув фактично на очах у свого сина.

Про це власному кореспондентові Укрінформу розповів перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий.

«Загиблому у Французьких Альпах громадянину України мало невдовзі виповнитися 56 років. Він відпочивав у Франції разом з родиною. Родом з Дніпропетровська. За словами свідків трагедії, чоловік фактично загинув на очах у сина», - розповів дипломат.

За його словами, лижник був початківцем, і коли його родина розпочала спуск встановленим маршрутом підвищеної складності, чоловік вирішив приєднатися до групи студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сен-Екзюпері.

Група з 9-ти студентів, якою керував один з викладачів школи, облаштувалася на схилі і вивчала техніку лижного спуску. Маршрут був заборонений для широкого загалу через небезпеку сходження лавини. Проте з невідомих причин саме викладач обрав його для навчання. Як тільки група, до якої приєднався українець, розпочала спуск, їх накрила снігова лавина завширшки 20 м, завдовжки 300 м та заввишки близько 100 м. На момент сходження лавини до місця спуску якраз і спустився син загиблого громадянина України.

Рідні, інші студенти та викладачі одразу забили тривогу. На місце трагедії прибуло кілька сотень рятувальників, кінологи та вертольоти, проте врятувати трьох лижників вже не вдалося. Товщина шару снігу, під яким вони знаходилися, становив 7-8 м. Їхні тіла згодом відкопали з-під снігу.

«Точна причина смерті стане відома лише завтра», - сказав український дипломат, додавши, що консульство вже зв’язалося зі страховою компанією, яка пообіцяла взяти на себе витрати у зв'язку з репатріацією тіла загиблого українця. За словами дипломата, посольство продовжує координувати дії між поліцією та рідними українця.

Раніше повідомлялося, що разом з громадянином України загинули два підлітки - хлопець та дівчина 16-ти років, які від поранень померли у лікарні. Вчитель, який керував групою студентів і також потрапив під лавину, отримав тяжкі поранення і перебуває в лікарні Гренобля. Його взято під варту. Прокуратура Гренобля відкрила кримінальну справу за підозрою у недбалості, що призвела до загибелі людей, та ненавмисному вбивстві. Крім того, слідство з’ясовує, хто є винним за неналежний контроль над переміщеннями лижниками у заборонених зонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-