Австралія відмовилася відправляти додаткові сили на Близький Схід

Австралія відмовилася відправляти додаткові сили на Близький Схід

Укрінформ
Австралія відхилила прохання направити додаткові війська на Близький Схід, яке надійшло від США до партнерів по коаліції з боротьби проти терористичного угруповання «Ісламська держава» після терактів в Парижі.

Про це йдеться у відповідній заяві міноборони, передає кореспондент Укрінформу.

«Австралія розглянула прохання міністра оборони США Еша Картера у світлі істотних внесків, які уже робить Австралія у повітряну кампанію та навчання іракських сили безпеки», - повідомили у Міноборони.

У силовому відомстві країни також пообіцяли продовжувати ведення повітряної кампанії, збільшити присутність сил оборони Австралії у штабах коаліції на 10 осіб, надавати гуманітарну та транспортну допомогу

«Австралія вже робить дуже важливий внесок у командну складову, і ми також збільшимо кількість персоналу сил оборони Австралії у штабах коаліції з 20 до 30. Наші літаки на Близькому Сході можуть надавати додаткову підтримку повітряних перевезень на користь гуманітарних зусиль коаліції», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у березні минулого року Австралія відправила 300 військовослужбовців для тренування іракських військ у боротьбі з угрупованням "Ісламська держава" у відповідь на прохання США про сприяння міжнародній коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-