Керрі назвав розв'язання конфлікту в Сирії пріоритетом для США

Керрі назвав розв'язання конфлікту в Сирії пріоритетом для США

Укрінформ
Розв'язання конфлікту в Сирії є топ-пріоритетом для зовнішньої політики США на сьогоднішньому етапі.

Про це заявив у середу, виступаючи в Університеті Національної оборони, державний секретар США Джон Керрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, головним пріоритетом є конфлікт у Сирії", - наголосив Керрі, пов'язавши його з кризою біженців та поширенням насильницького екстремізму.

Що стосується боротьби з ІДІЛ, як підкреслив Керрі, США "повинні, в першу чергу, посилити нашу кампанію". Це стосується усіх 65 країн – членів Багатонаціональної коаліції, "щоб зруйнувати та знищити терористичне угруповання, відоме як ДАІШ (арабська абревіатура "Ісламської держави" – ред.)".

Глава Держдепу підкреслив, що "Ісламська держава" – це "буквальне втілення зла", додавши, що там немає нічого від держави та від ісламу. Більше того, він назвав учасників ІДІЛ "психопатами, які вбивають та гвалтують".

У цьому зв'язку глава американської дипломатії ще раз підкреслив, що Сполучені Штати є відкритими для співпраці з іншими міжнародними гравцями, наголосивши на фундаментальності політичного переходу в Сирії, тобто усуненні Башара Асада від влади та створення там перехідного уряду.

Керрі закликав, у тому числі, Іран і Росію, а також інших гравців докласти добросовісних зусиль, "щоб реалізувати Женевське комюніке, яке закликає до створення перехідного уряду єдності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-