Керрі подякував Ірану за звільнення американських моряків

Керрі подякував Ірану за звільнення американських моряків

Укрінформ
Глава американської дипломатії Джон Керрі особисто висловив слова подяки іранській стороні за швидке розв'язання проблеми із затриманими моряками ВМС США у Перській затоці.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Держдепу, оприлюдненій у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я дуже радий, що наші моряки успішно повернулися в американські руки... Я хочу висловити свою подяку іранській владі за їхню взаємодію у швидкому вирішенні цього питання", - зазначив державний секретар США.

За його словами, те, що ця проблема була розв'язана ефективно та в мирний спосіб, "є свідченням критично важливої ролі, яку відіграє дипломатія в тому, щоб наша країна продовжувала бути безпечною, надійною і сильною".

Міністр оборони США Ештон Картер, своєю чергою, подякував Керрі "за його дипломатичну взаємодію з Іраном" для забезпечення швидкого повернення моряків.   

"По всьому світу ВМС США регулярно надають допомогу іноземним морякам, що зазнали лиха, і ми високо цінуємо те як швидко ця ситуація була вирішена", - зазначив Картер.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Іран затримав у Перській затоці поблизу острова Фарсі два американських катери з десятьма членами екіпажу на борту, які зайшли в іранські територіальні води.

Пізніше іранська "Революційна гвардія" з'ясувала, що "американські моряки потрапили до територіальних вод Ірану через несправну навігаційну систему". Після того, як американська сторона принесла свої вибачення, Іран звільнив моряків ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-