У Молдові з`явився претендент на пост прем`єра

У Молдові з`явився претендент на пост прем`єра

Укрінформ
Демократична партія Молдови висунула кандидатом на посаду прем'єр-міністра країни першого віце-голову партії, бізнесмена Влада Плахотнюка. Ім'я кандидата було озвучене у президентській резиденції в селі Кондріца за 30 км від молдавської столиці.

Про це повідомив лідер молдавських демократів Маріан Лупу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"На політичному бюро Демократичної партії було прийнято рішення запропонувати на посаду прем'єр-міністра Молдови пана Влада Плахотнюка. Цю кандидатуру підтримують усі представники нової правлячої коаліції, до складу якої входять 56 депутатів", - заявив Лупу.

За його словами, президент заявив, що в його розпорядженні є ще день, щоб підписати, або ж не підписати указ про призначення пана Влада Плахотнюка кандидатом на посаду прем'єра.

Тим часом у центрі молдавської столиці проходять два мітинги. Учасники першого вимагають від президента Ніколае Тімофті якнайшвидшого призначення кандидата в прем'єри і затвердження уряду, а представники іншої акції протесту закликають очільника держави не призначати кандидатом у прем'єри олігарха, вимагаючи оголосити дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, за кілька днів до цього була створена і нова правляча коаліція, до складу якої увійшли Демократична, Ліберальна, Ліберально-демократична партії і Соціал-демократична платформа "За Молдову" (колишні комуністи). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-