Польща в 2016 році пустить не більше 400 біженців

Польща в 2016 році пустить не більше 400 біженців

Укрінформ
До Польщі, в рамках розподілу між країнами ЄС квот на біженців, цього року зможе потрапити не більш як 400 із задекларованих Варшавою понад 7 тис. осіб.

Про це йдеться у проекті урядового розпорядження щодо розміщення іноземців у Польщі в 2016 році, інформує РАР.

“У 2016 році в рамках європейських програм прийому біженців до Польщі зможе потрапити не більше 400 осіб, які перебувають у Греції та Італії”,- йдеться у розпорядженні.

Оцінюється, що на це буде потрачено 10 млн злотих (понад 2,3 млн євро). В ці кошти включаються витрати на відрядження польських представників до Греції та Італії з перекладачами з метою перевірки іноземців, а також додаткового працевлаштування працівників в Управлінні з питань іноземців Польщі, в міністерстві сім’ї, праці і соціальної політики, а також регіональних центрах допомоги сім’ї. Кошти також будуть призначені на матеріальну допомогу біженцям.

Крім того, для розміщення біженців передбачається створення програми інтеграції переселених іноземців.

Частину коштів на розміщення біженців покриває Єврокомісія. Зокрема, на кожного переселенця Брюссель повертає країні, яка їх розміщує у себе, 6 тис. євро у рамках фонду притулку, міграції й інтеграції.

Попередній польський уряд Еви Копач погодився прийняти понад 7 тис. біженців з півдня, в основному сирійців та еритрейців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-