Обама переконаний, що США стануть країною, яка вилікує рак

Обама переконаний, що США стануть країною, яка вилікує рак

Укрінформ
Президент США Барак Обама під час щорічного звернення до Конгресу про стан справ у країні заявив про запровадження нових зусиль загальнонаціонального масштабу у винайденні універсальних ліків від раку.

Виступ американського лідера перед законодавцями відбувся пізно ввечері вівторка за місцевим часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Минулого року віце-президент Байден сказав, що коли Америка знову запустить ракету на Місяць, вона зможе вилікувати рак. Минулого місяця він працював з Конгресом, щоб виділити вченим у національних інститутах охорони здоров'я найбільші ресурси, які вони мали впродовж понад останніх десяти років. Сьогодні я анонсую нові національні зусилля, щоб здійснити це", - заявив президент Сполучених Штатів.

При цьому Обама зазначив, що наділяє повноваженням здійснювати контроль над цими зусиллями віце-президента США Джо Байдена. Хоча американський лідер не став наголошувати відкрито у своїй заяві, але всі зрозуміли, що він апелював до стійкості віце-президента, який у 2015 році втратив свого 47-річного сина, Бо Байдена, внаслідок хвороби раку головного мозку.

"Для рідних і близьких, яких ми втратили, для сімей, які ми все ще можемо врятувати, давайте зробимо Америку країною, яка вилікує рак раз і назавжди", - наголосив президент США.

У цьому зв'язку він підкреслив, що медичні дослідження є критично важливими для реалізації поставлених цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-