Обама у щорічному зверненні до Конгресу двічі згадав про Україну

Обама у щорічному зверненні до Конгресу двічі згадав про Україну

Укрінформ
Президент США Барак Обама під час свого останнього у президентській кар'єрі щорічного послання до Конгресу про стан справ у країні двічі згадав про Україну.

Обидва рази – в контексті російської агресії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Попри серйозні економічні скорочення, Росія спрямовує ресурси на утримання України та Сирії - держав, які на її очах вислизають з орбіти впливу", - заявив президент США у частині свого виступу про питання зовнішньої політики.

Він підкреслив, що це продовжує загрожувати сталому балансу безпеки у світі.

"Міжнародна система, яку ми побудували після Другої світової війни, сьогодні бореться, щоб зберегти мир у цій новій реальності. Це наша справа. Сполучені Штати Америки мають допомогти відновити цю систему", - заявив американський лідер.

Продовжуючи промову, Обама підкреслив, що Сполучені Штати зараз як ніколи відчувають своє лідерство у світі.

"Це лідерство означає мудре застосування військової сили та згуртування світу навколо принципів, які є правильними", - зауважив глава Білого дому.

У цьому зв'язку він акцентував увагу на проблемах світового масштабу, таких як глобальні зміни клімату, боротьбу з пандемією СНІДу, боротьбу націй за незалежність, у тому числі українського народу.

"Коли ми допомагаємо Україні захистити свою демократію або Колумбії зупинити триваючу десятиліттями війну, це зміцнює міжнародний порядок, від якого ми залежимо", - наголосив Обама.

Президент США наголосив, що в цьому є сила та лідерство Америки.

"І таке лідерство залежить від того, наскільки сильним буде наш приклад", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-