У Франції можуть скасувати штрафи для водіїв

У Франції можуть скасувати штрафи для водіїв

Укрінформ
У Франції можуть скасувати штрафи для водіїв, які перевищили швидкість руху лише до 10 км/год.

Відповідний законопроект, який передбачає лише нарахування штрафних балів замість грошових стягнень, зареєстрував сенатор-республіканець Ален Фуше, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Я вніс у понеділок на розгляд парламенту законопроект, який передбачає скасування штрафів за перевищення швидкості менше 10 кілометрів на годину. Я не вважаю це перевищення злочином, тому запропонував замінити покарання за правопорушення простим нарахуванням штрафних балів», - заявив він.

Водночас законопроект, як і раніше, передбачає покарання у вигляді штрафу та позбавлення водійських прав на певний термін за перевищення швидкості від 10 до 20 км/год.

З-поміж іншого законопроект відзначає ефективність запровадженої з 2014 року системи автоматизованого контролю швидкості руху, яка стала реальним джерелом поповнення доходів держави. За два неповні роки лише штрафи за порушення, зафіксовані камерами спостереження на автошляхах Франції, принесли казні 672 млн євро. На думку сенатора, його пропозиція стане ефективним інструментом з точки зору безпеки дорожнього руху.

Ініціативу сенатора вже підтримала найбільша у Франції асоціація водіїв «40 мільйонів автолюбителів».

«За нашими даними, 90 - 95% перевищень швидкості є перевищення від 0 до 20 км/год», - сказав керуючий директор асоціації П’єр Шассері.

Нагадаємо: перевищення швидкості на території Франції до 20 км/год карається штрафом у 68 євро (при оплаті упродовж 15 діб грошове стягнення зменшується до 45 євро). Якщо ж перевищення становить від 20 до 50 км/год, то сума штрафу збільшується до 135 євро (90 євро відповідно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-