США непокоять повідомлення про загибель дітей в Алеппо

США непокоять повідомлення про загибель дітей в Алеппо

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив глибоке занепокоєння у зв'язку з доповіддю неурядових організацій в Сирії про загибель десяти учнів у місті Алеппо від бомбардування російськими літаками місцевої школи.

Про це зазначив у понеділок під час щоденного брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, ми бачили ці повідомлення, вони нас дуже непокоять", - підкреслив Кірбі. Водночас він зауважив, що ці питання, вочевидь, треба ставити російській владі. "Ми продовжуємо висловлювати занепокоєння щодо доповідей про жертви серед цивільних, спричинених російськими авіаударами, а також руйнувань цивільної інфраструктури, таких як школи, лікарні або житлові будинки", - наголосив представник держдепу.

При цьому, за словами Кірбі, ці занепокоєння не є новими. "Я можу запевнити, що ми постійно піднімаємо ці питання в спілкуванні з російською стороною", - сказав речник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що російська сторона й досі наносить "близько 70% своїх авіаударів проти груп сирійської опозиції або по цивільних об'єктах".

Як повідомлялося раніше, громадська організація "Сирійська обсерваторія за дотриманням прав людини" заявила, що під час російських авіаударів в районі Алеппо була зруйнована школа, внаслідок чого, за попередніми даними, загинуло щонайменше десять дітей.

За іншими повідомленнями, від атаки російських сил на сирійську опозицію в районах міста Алеппо - Сукарі та Амірійє - загинули 17 мирних жителів, ще 35 поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-