Росія знижує статус делегації на форумі в Давосі

Росія знижує статус делегації на форумі в Давосі

Укрінформ
Російську делегацію на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі очолить повпред президента на Далекому Сході, віце-прем'єр Юрій Трутнєв.

Про це пише газета «Ведомости» з посиланням на свої джерела.

"Цього року російську делегацію на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі очолить повпред президента на Далекому Сході та віце-прем'єр Юрій Трутнєв", - повідомляє видання з вказівкою на те, що інформація отримана від двох федеральних чиновників і подтвердждена прес-секретарем прем'єр-міністра Наталею Тімаковою.

Пояснюючи вибір кандидатури Трутнєва, один з федеральних чиновників заявив, що він має подвійний статус: з одного боку, він представник президента, з іншого — уряду. Крім того, додав він, у Трутнєва вже є досвід участі в заходах Всесвітнього економічного форуму.

Тимакова заперечує, що вибір Трутнєва означає пониження статусу російської делегації. Просто, за її словами, в 2016 році Росія просуватиме в Давосі азіатсько-тихоокеанський порядок денний і Далекосхідний економічний форум і ці практичні завдання вирішуватиме віце-прем'єр.

2016 року Всесвітній економічний форум у Давосі проходитиме 20-23 січня. Серед учасників форуму від Росії будуть екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін і глава ЦБ Ельвіра Набіулліна.

Нагадаємо, щорічний Всесвітній економічний форум проводиться в Давосі з 1971 року. У роботі форуму регулярно беруть участь глави держав і урядів. У 2009 році російську делегацію в Давосі очолював Володимир Путін, що займав на той момент пост прем'єр-міністра. У 2011 році главою російської делегації був Дмитро Медведєв, що був на той момент президентом РФ. У 2013 році Медведєв знову очолив делегацію РФ в Давосі, цього разу в статусі прем'єр-міністра. 2014 року російську делегацію очолював віце-прем'єр Аркадій Дворкович, а в 2015 році - перший віце-прем'єр Ігор Шувалов.

Фото: rbc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-