Штати відправляють в Ірак і Афганістан ще 1800 військових

Штати відправляють в Ірак і Афганістан ще 1800 військових

Укрінформ
США мають намір розгорнути додаткові підрозділи чисельністю 1800 військових в Іраку та Афганістані з метою надання допомоги національним збройним силам.

Про це повідомляє UPI з посиланням на заяву ЗС США.

«101-а повітряно-десантна дивізія, базована в Форт Кемпбеллі, штат Кентуккі, відправить близько 1300 військовослужбовців зі складу 2-ї бригадної тактичної групи в Іраку в рамках операції «Непохитна рішучість». Так само 10-а гірськострілецька дивізія направить цієї зими в Афганістан 500 військовослужбовців зі складу 2-го батальйону 87-го піхотного полку для дев'ятимісячної місії в рамках програми підтримки національних сил», - йдеться у повідомленні.

Зараз близько 3500 американських солдатів служать в Іраку, в основному в якості радників іракських сил безпеки, 9800 військовослужбовців виконують ту саму роль в Афганістані.

Раніше ЗМІ повідомляли про поширення звіту НАТО, де вказувалося, що значна частина збройних сил Афганістану не здатна до ведення ефективних бойових дій. За прогнозами експертів Альянсу, ситуація у сфері безпеки в Афганістані в 2016 році погіршуватиметься через небоєздатність армії країни.

Щодня в Афганістані в середньому гине 22 військових, загальна кількість втрат за рік перевищила 8 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-