Петербург мерзне: влада мовчить

Петербург мерзне: влада мовчить

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі з-за холодів сталися десятки аварій, наслідки яких усувають досі. Труби з гарячою і холодною водою не витримали січневих морозів: температура спускалася до -26.

Щодня в місті відбувалося кілька великих аварій, але влада міста не коментує причини масових відключень тепла і води, повідомляє «Ехо Москви».

«Своєрідний антирекорд був поставлений в Невському районі Петербурга - в одному з будинків тепла не було 55 годин. Спати в шапках і светрах довелося жителям студентського містечка - там потеплішало тільки перед візитом спікера міського парламенту В'ячеслава Макарова», - йдеться в повідомленні.

Напередодні без тепла залишилися понад 10 будинків у центрі міста. У соціальних мережах жителі повідомляють про незграбність аварійних і житлово-комунальних служб.

За словами теплоенергетиків, основна причина аварій - зношеність тепломереж. Їх змінюють у рази повільніше, ніж слід. Крім того, кілька років тому у землю під виглядом нових укладали старі труби.

Губернатор Георгій Полтавченко і його заступники публічно не коментували ситуацію з проривами. Чи будуть обговорювати стан труб на найближчому засіданні міського уряду і парламенту, ще не відомо.

З понеділка в Петербурзі стане трохи тепліше, але до 16 січня синоптики обіцяють нове похолодання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-