В Австралії вирують лісові пожежі, є жертви

В Австралії вирують лісові пожежі, є жертви

Укрінформ
Унаслідок лісових пожеж у Західній Австралії щонайменше двоє людей загинули, сотні будинків зруйновані, вигоріло 71 тис. гектарів.

Рятувальникам досі не вдається взяти вогонь під контроль - периметр пожеж становить близько 226 кілометрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тіла двох чоловіків віком 73 та 77 років були знайдені в їхніх зруйнованих вогнем будинках у місті Ярлуп, що на відстані 110 кілометрів від адмінцентру Перт», - повідомили в департаменті пожежної та аварійно-рятувальної служби країни.

За даними рятувальників, вогнем було знищено 140 домогосподарств, 121 з них в Ярлупі. Місцеві жителі повідомили, що Ярлуп був повністю охоплений пожежею всього за сім хвилин.

Рятувальники попереджають про загрозу руйнувань від вогню у містах Харві, Кукернап і Вокалуп та проводять евакуацію населення.

Тим часом метеорологи прогнозують зниження аномально високих температур, що спричинили посуху, та послаблення сили вітру, який сприяє поширенню пожежі, у найближчі дні.

Січень та лютий - найбільш сухі та спекотні місяці в Австралії, що неодноразово призводило до поширення лісових пожеж. У 2009 році Австралія потерпіла від найбільших втрат, тоді вогонь зруйнував південно-східну частину штату Вікторія, призвівши до загибелі 173 людей та знищення тисяч будинків.

Цьогорічна пожежа була спричинена ударом блискавки у середу зранку.

Фото: telegraf.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-