Олланд посадив дуб в пам’ять про жертв терактів

Олланд посадив дуб в пам’ять про жертв терактів

Укрінформ
У неділю в Парижі продовжилися заходи з вшанування пам’яті жертв терактів минулого року.

На площі Республіки президент Франції Франсуа Олланд у присутності урядовців та родичів жертв посадив дуб та відкрив меморіальну дошку в честь загиблих, а французькі зірки виконали кілька музичних композицій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Глава держави в офіційній атмосфері відкрив меморіальну дошку біля підніжжя дуба посадженого в пам’ять жертв терактів в кутку вщерть заповненої площі Республіки, яка упродовж одного року стала місцем зібраності нації та символом її мобілізації. Присутні згадали загиблих хвилиною мовчання», - повідомили в Єлисейському палаці.

На меморіальній дошці викарбували напис: «В пам'ять про жертв терактів у січні-листопаді 2015 року в Парижі, Монружі і Сен-Дені. Прямо тут, народ Франції віддає їм данину».

Церемонія проходила в умовах підвищених заходів безпеки. Площа Республіки була закрита для автомобільного руху ще зранку неділі. Правоохоронці та представники спецслужб створили периметр безпеки, встановивши металошукачі і ретельно перевіряли кожного гостя церемонії.

Увечері неділі очікується друга частина церемонії вшанування за участю міської влади. Зокрема, міська голова Парижа Анн Ідальго відкриє світлове шоу біля посадженого дуба та пам’ятника Республіці.

Пам’ятні заходи у Парижі проходять четвертий день поспіль. Раніше за участю керівництва Франції були відкриті меморіальні дошки в честь загиблих біля редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo, біля місця загибелі жінки-поліцейського у Монружі та поблизу кошерного гіпермаркету в передмісті Вансен. У кількох соборах Парижа служили поминальні меси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-