Канада депортувала афроамериканця, який боявся переслідувань у США

Канада депортувала афроамериканця, який боявся переслідувань у США

Укрінформ
Канада відмовила у наданні притулку громадянину США, який боявся, що американська поліція вб’є його через колір шкіри.

Про це йдеться у рішенні Ради з питань імміграції та біженців Канади.

«На моє переконання, прохач не відповідає вимогам Конвенції (ООН з питань біженців – ред.), оскільки не має причин обґрунтовано боятися переслідування з визначених у Конвенції звинувачень у США», - написав у своєму рішенні член Ради Рон Ямаучі.

Сам прохач, Кайлі Лідел Канті переїхав у Канаду у вересні минулого року. На кордоні він заявив, що прибув із туристичною метою, але потрапивши до Ванкувера, подав запит на отримання політичного притулку. За його словами, чорношкірих у США «винищують із загрозливою швидкістю». Він додав, що встиг пожити у шести штатах США і всюди ставав мішенню переслідувань поліції через колір шкіри. Як доказ цього, він надав відео кількох своїх інцидентів з поліцією.

Втім, члени канадської Ради біженців, яка ухвалює рішення по кожному прохачу притулку, вирішила, що відео Канті є постановочними. «На мою думку, він поводив себе таким чином частково з постановочною метою», - написав у своєму рішенні Ямаучі.

Водночас, він визнав, що надані Канті докази дійсно свідчать, що чорношкірих людей у США «поліція зупиняє та опитує частіше, ніж представників інших рас».

Незважаючи на те, що у США за прохачем притулку числиться кілька незакритих обвинувачень, у притулку йому було відмовлено та депортовано до Америки. «Його депортація до США не поставить під загрозу його життя та не наражатиме на небезпеку жорстокого поводження чи покарання», - підсумували канадські експерти.

Додамо, що кожного року притулок у Канаді з різних причин отримують до 10 громадян США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-