Більшість голландців проти асоціації з Україною - опитування

Більшість голландців проти асоціації з Україною - опитування

Укрінформ
Більшість голландців, які збираються прийти на референдум 6 квітня, проголосують проти Угоди про асоціацію з Україною.

Очікується, що явка буде значно вищою за необхідні 30%, свідчать дані опитування, проведеного телепрограмою EenVandaag, повідомляє газета NRC.

Так, з 27 тисяч опитаних, 53% людей впевнені, що "відхилять ратифікацію документа" на референдумі.

Як пише видання, професор політичних наук Лайденського університету Юп ван Холстейн заявив, що існують застереження щодо репрезентативності відсотків, зокрема щодо явки на референдумі, частково тому, що в опитуванні брали участь лише люди, які самі зголосилися. Швидше за все це були політично активні громадяни.

Водночас, за словами ван Холстейна, поки ніхто детально не аналізував у чому причина вибору "проти". При цьому, він бачить багато спільних рис із референдумом-2005 щодо схвалення Конституції ЄС.

"Багато людей висловлює загальне невдоволення недемократичним функціонуванням ЄС. Занадто багато членів ЄС, і, можливо, Україна теж у майбутньому буде. Вони вважають, що рішення ЄС невірним чином регулюються. І що ЄС коштує багато грошей", - сказав він.

Як відомо,6 квітня у Нідерландах пройде референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Його результати мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-