Поляки в 19 містах вийшли на вулиці проти скандального закону про ЗМІ

Поляки в 19 містах вийшли на вулиці проти скандального закону про ЗМІ

Укрінформ
У 19 польських містах пройшли маніфестації та мітинги, організовані Комітетом захисту демократії, під гаслом "Вільні мас-медіа".

Про це повідомляє Польське радіо

"У столиці кілька тисяч учасників протестів проти змін у громадських ЗМІ, під прапорами Польщі та Євросоюзу, провели мітинг на майдані Повстанців Варшави, поблизу будинку ПТБ", - йдеться у публікації.

Було зачитано лист лідера Комітету Матеуша Кійовського: "Роками багато хто з нас мав застереження до способу функціонування громадських ЗМІ, але новий закон, який нині впроваджується у життя, йде в протилежному напрямку. Замість того, щоб зміцнювати незалежність і свободу ЗМІ, на них одягається політичний намордник. У жодній країні ЄС керівника громадського ЗМІ не призначає міністр. Це мабуть найкраще показує як ми віддаляємося від демократичних стандартів".

Міністр держскарбниці Давид Яцкєвич здивований протестами і наголошує, що вимоги їх учасників не мають нічого спільного з дійсністю. "Чому раніше не проводилися акції протестів, коли громадські ЗМІ належали лише одній політичній силі", - запитує міністр.

Нагадаємо, 8 січня міністр державної скарбниці Давид Яцкєвич призначив нових керівників Польського радіо і Польського телебачення. А 11 січня міністр представить нові ради директорів цих ЗМІ.

Зміни у керівництві медійних громадських компаній проводяться з огляду на виконання закону про радіо і ТБ, що його було підписано президентом Анджеєм Дудою 7 січня.

Фото: polradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-