У Кале поновилися сутички поліції з нелегалами

У Кале поновилися сутички поліції з нелегалами

Укрінформ
На півночі Франції у таборі біженців поблизу портового містечка Кале сталися сутички між поліцією та нелегальними мігрантами, що проживають у таборі, названому «джунглями».

Правоохоронці вимушені були застосувати сльозогінний газ, повідомляє телеканал Francetvinfo

"Останнім часом у таборі біженців «джунглі» біля Кале сутички між поліцією та нелегалами стають все більш напруженими. Так було і цієї ночі. Поліція застосувала гранати з сльозогінним газом. Молоді люди, приховавши обличчя намагаються уникати гранат, деякі з них кидали гранати в поліцію», - йдеться у повідомленні.

За даними телеканалу, загострення поблизу табору нелегалів розпочалося ще 6 січня, коли група мігрантів опівночі створила пробку на кільцевій дорозі у напрямку Євротунелю, сподіваючись застрибнути у задню частину вантажних автомобілів. Після цієї акції поліція вдалася до жорстких заходів, обстрілюючи «джунглі» гранатами з газом. Протистояння триває досі, періодично затухаючи та спалахуючи знову. У таборі мешкають жінки з дітьми, які почали скаржитися через газ до префектури Кале благодійних міжнародних організацій.

Подібний інцидент трапляється на півночі Франції не вперше. У вересні нелегальні мігранти перекрили колії тунелю під Ла Маншем з французького боку. Адміністрація Євротунелю змушена була зупинити рух потягів, у результаті кількасот пасажирів були заблоковані на в'їзді у тунель. За різними даними, в шести потягах перебували від 750 до тисячі пасажирів.

Французькі та європейські чиновники раніше заявляли, що Франція за підтримки Єврокомісії облаштує біля Кале наметовий табір для мігрантів, розрахований на 1,5 тис. осіб. Кошти на це виділить ЄК та уряд Франції.

Нагадаємо, з початку літа 2015 року французька влада намагається врегулювати міграційну кризу поблизу міста Кале на узбережжі Ла-Манша, де розташований міграційний табір. Мігранти щоночі намагаються проникнути через Євротунель до Великої Британії. Їхні спроби блокують служба охорони тунелю та поліція.

Фото: Calais Migrant Solidarity/Francetvinfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-